V finalu treh najboljša Pernica-Kramberger

Objavljeno : 18.05.2017

Slovenske Gorice so znane po dobrem futsalu in tudi tokrat niso razočarali številčne publike. Finale treh ekip je zaznamoval obračun Manar GT z igralci državnih prvakov iz MB in Pernice-Kramberger z igralci Benedikta – slednji so na krilih Senekoviča in Klemenčiča presenetjivo visoko slavili, naslov pa potrdili proti domačinom iz ekipe CSKA, kjer je blestel vratar Anžel ... 

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Ob sončnem vremenu se je v Sveti Trojici v Slovenskih Goricah zbralo 18 ekip. Te so bile razporejene v 6 skupin z 3 ekipami, v izločilne boje sta napredovali najboljši 2 iz vsake skupine. V bojih na izločanje so bile najuspešnejše ekipe Pernica-Kramberger, Manar GT in CSKA. Le te so se med sabo pomerile v finalu na treh tekmah. Končno prvo mesto je osvojila ekipa iz Pernice, drugo mesto so si izborili Manar GT, tretje mesto je pripadlo domači ekipi CSKA.

Naziv najboljšega igralca je pripadel Marku Senekoviču iz zmagovite ekipe, za najboljšega vratarja je bil izbran Klemen Anžel iz ekipe CSKA.

V četrtfinalu smo spremljali boje s pričakovanimi zmagovalci - še največ dela je imela na koncu tretje uvrščena ekipa CSKA, ki je Štrumfe premagala po izvajanju kazenskih udarcev. Najlažje se je v polfinale prebila ekipa Klemont, ki je svoje nasprotnike premagala s 5:0.
V polfinalu smo videli dokaj enosmerni promet v prid kasnejših finalistov, ki so svoje nasprotnike poslali domov brez prejetega zadetka.

V finalu smo že na prvi tekmi vidli izjemen obračun dveh ekip, ki sta skupaj šteli 9 igralcev iz 1 slovenske futsal lige. Po začetnem otipavanju je iz hitrega protinapada, po podaji Senekoviča, zabil Bojan Klemenčič. Letos tretji strelec slovenske lige je ponovno udaril le dobro minuto po vodilnem zadetku. Pri 2:0 je Manar GT zaigral z 5 igralci v polju, ko je Frasa na golu zamenjal Jandrič.  Številčne prednosti niso uspeli izkoristiti, Pernica  pa je uspela vsako napako Manarja pretvorit v zadetek na prazna vrata. Tekma se je končala s kar 7:0, Bojan Klemenčič pa je zabil kar 4 zadetke.

Igralci Manar GT, so morali hitro pozabit ta poraz, saj jih je čakala še druga tekma z motiviranimi domačimi fanti. Manar je hitro prevzel niti tekme v svoje noge in zabil preko Nikola Jandriča. To jih ni uspavalo, napadi so se vrstili, zadetke pa jim je vseskozi preprečeval Klemen Anžel in ohranjal CSKA v igri za presenečenje.
Ob sporni odločitvi sodnika, je rdeči karton zaradi nešportnega vedenja prejel Aleš Vrabel in tako dal nekaj upanja domačinom, ki pa prednosti igralca v polju niso uspeli izkoristiti. Je pa zato v 11. minuti na sceno stopil Hrastnik in zabil izenačuječi zadetek za 1:1. Vendar je Manar dodal plin in zabil še dva zadetka preko Nikola Jandriča, ter tako prišel do zmage, ki jim je na koncu zagotovila 2 mesto.

V tretji tekmi finala, smo videli bolj taktičen boj med ekipama CSKA in Pernice. Slednji so po blagi terenski premoči zabili preko Čeha in tekmo rutinirano pripeljali do konca in niso dovlili nikakršnih dvomov o končnem zmagovalcu turnirja.

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Kaliber : KMN Sveta Trojica 1:4
Manar GT : Združeni Team 1:0
Old Boys : Suha usta 2:0
Pernica Kramberger : ŠD Žerjavci 3:0
Restavracija Nigra : Klemont 0:5
CSKA : FC Šrumfe 0:0 (3:1)
(po izvajanju kazenskih strelov)

POLFINALE:
KMN Sveta Trojica : Manar GT 0:4
Old Boys : Pernica Kramberger 0:5
Klemont : CSKA 0:3

FINALE:
Manar GT : Pernica Kramberger 0:7
Strelci: 0:1 Klemenčič 0:2 Klemenčič 0:3 Senekovič U. 0:4 Klemenčič 0:5 Senekovič M. 0:6 Senekovič M. 0:7 Klemenčič
Manar GT : CSKA 3:1
Strelci: 1:0 Jandrič 1:1 Hrastnik 2:1 Jandrič 3:1 Jandrič
Pernica Kramberger : CSKA 1:0
Strelec: 1:0 Čeh

KONČNI VRSTNI RED NAJ EKIP:
1. Pernica-Kramberger
2. Manar GT
3. CSKA

Naj vratar: Klemen Anžel (CSKA)
Naj igralec: Marko Senekovič (Pernica-Kramberger)

POSTAVE NAJ EKIP:
Pernica-Kramberger: Mitja Protner, Marko Senekovič, Jure Bauman, Žan Polanec, Darko Čeh, Urban Senekovič, Bojan Klemenčič, Kristijan Protner, Aljaž Fanedl
Manar GT: Florjan Fras, Nermin Hasanbegovič, Nikola Jandrič, Suad Filekovič, Aleš Vrabel, Miha Šilec, Nejc Brusar, Nejc Rober
CSKA: Klemen Anžel, Tadej Hrastnik, Rok Kukovec, Miha Merčnik, Alen Kranvogel, Jure Heric, Aljaž Klobasa

Prispevek in foto: ŽNK Sveta Trojica












Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .