Priporočamo turnir

V Zagorju nadaljevali protirasistično tradicijo

Objavljeno : 10.10.2019
  • Brcnimo rasizem Zagorje 2019

Konec septembra so v Zagorju ob Savi izvedli že 8. turnir, ki je prvenstveno namenjen promociji enakosti in bratstva ter kaže rdeči karton vsem oblikam rasizma in diskriminacije. Največ je na turnirju pokazala ekipa Asfalting team, ki je ubranila lanskoletni naslov pred ekipo Body fit, ki je osvojila tudi pokal za najbolj športno ekipo ...

POROČILO ORGANAIZATORJEV:
8. zaporedni turnir Brcnimo rasizem v Zagorju je potekal v soboto, 28.9.2019, s organizacijske moči pa sta združila Mladinski center Zagorje ob Savi in Organizirana skupnost anarhistov Zasavje.

Na turnirju se je med seboj pomerilo 11 ekip, ki so z izjemo ekip Ambasade Rog in ND Proleter prihajale iz Zasavja. Letošnji turnir smo zaradi logističnih razlogov omejili na 12 ekip, vendar je na žalost ena ekipa odpovedala zadnji hip.

Celodnevno pestro dogajanje je nekoliko zasenčil močan popoldanski dež, ki pa ni ustavil borbenosti ekip ter pokvaril dobrega in prijateljskega vzdušja, ki je spremljal turnir, ki vsakoletno pridobiva na kakovosti.

Tudi letos je bila borba za najvišja mesta zelo napeta, turnir je odlikovalo veliko število kakovostnih ekip, dvobojev in eden bolj napetih finalov zadnjih let, v katerem je ekipa Asfalting team-a obranila lanskoletni naslov. V finalu so se pomerili z ekipo Body fit. Za tretje mesto se je odvijala tekma med ekipama Team Igman in Paviljon Trbovlje, v kateri so z minimalno zmago slavili slednji.

Poleg nogometnega turnirja je letos na dogodku potekala tudi Živa Knjižnica Zasavje, kjer knjige postanejo ljudje in bralcem delijo svoje lastne zgodbe.

Med skupinskim fotografiranjem smo izrazili tudi solidarnost z atensko sosesko Exarchia, kjer sta država in policija v preteklem mesecu in pol izpraznila in eviktirala več socialnih prostorov in skvotov namenjenim beguncem in migrantom. Pod pretvezo boja proti drogam je bilo na stotine ljudi (večinoma žensk in otrok, ki so bivali v teh varnih prostorih) premeščenih v različne centre za tujce po vsej državi, za nekaterimi se je izgubila sled. Zaradi nesebične pomoči beguncem in migrantom je bilo aretiranih več 10 aktivistov.

Zahvaljujemo se vsem prostovoljcem, fotografinjama, kuharjem, sodnikom, zapisničarkam, obiskovalcem, navijačem in vsem ekipam ter posameznikom/cam, ki so na kakršen koli način prispevali svoj delež k uspešno izvedenemu še enemu turnirju Brcnimo rasizem v Zagorju.

Foto: Veronika Brvar in Zoja Katarina Hlebec

Končni vrstni red:
1. mesto: Asfalting team (ubranitev naslova)
2. mesto: Body fit
3. mesto: Paviljon Trbovlje

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj strelec: Miha Klančišar (ekipa Body fit)
Naj vratar: Bego Smajlović (ekipa Asfalting team)
Najbolj fair play ekipa: Body fit
Naključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .