Varspoj zmagal tudi na Colu

Objavljeno : 21.06.2017
  • Jurij Kikelj - naj strelec na Colu 2017

Pokal najboljšega na Colu je po 4ih letih prevlade Suzuki Geca romal v Posočje. V dramatičnem finalu proti Baru Štrukelj so si ga šele po streljanju 6metrovk priigrali fantje Varspoja z najboljšim strelcem (Kos Gregor) in igralcem (Kavčič Bine) turnirja. Dornberčanom na koncu ni mogel pomagati niti najboljši vratar Kavčič Matej. Tretji No name in 4. Žara team.

Turnir na Colu se je tudi letos tradicionalno odvijal tretji vikend v juniju. Letos se je sicer običajno dobro obiskanega turnirja udeležilo le 8 ekip, vendar smo se organizatorji vseeno maksimalno potrudili ter uspešno izpeljali še en turnir. Prijavljene ekipe smo razdelili v dve skupini po štiri, vse ekipe pa so se potem uvrstile v četrtfinalni del tekmovanja. Tako je vsaka ekipa imela zagotovljene najmanj štiri tekme.
Turnir sta v petek otvorili ekipi Radon 86 ter Kralji šanka. Izenačeno tekmo so na koncu z minimalno zmago z 1-0 dobili fantje iz Črnega Vrha. Druga tekma turnirja je prinesla derbi med ŠKTD Sinji vrh ter Vaškimi pobalini. Slednji so sicer dvakrat vodili, vendar so se vztrajni fantje iz Otlice vedno uspeli vrniti v igro in na koncu prišli do popolnega preobrata ter zmage s 3-2. Razlika v kakovosti med Radon 86 in Kralji šanka na eni strani ter ŠKTD Sinji vrh in Vaškimi pobalini je bila v naslednjih tekmah tolikšna, da ni omogočila nobenega večjega presenečenja. Do konca skupinskega dela sta tako Radon 86 kot Kralji šanka vknjižili še po dve zmagi in Radon 86 je brez izgubljene točke osvojil prvo mesto v skupini pred Kralji šanka. Sledili so ŠKTD Sinji vrh, zadnje mesto pa je pripadlo Vaškimi pobalinom.

Sobotno dogajanje so popoldne začeli No name iz Vrhpolja proti Baru Štrukelj. Tekmo so sicer bolje začeli slednji, ki so tudi povedli z 2-0, vendar so se Vrhpoljci z borbeno igro vrnili ter celo povedli s 3-2, na koncu pa se zadovoljili s točko. Sledila je tekma dveh, vsaj na papirju, favoriziranih ekip iz Posočja. Varspoj s Kavčičem, Kosem, Hvalo, Korenom in Vulikičem na eni ter, Žara Team z Žaričem, Kikljem ter Konavcem na drugi strani. Na koncu pa se je izkazalo, da Varspoj ni imel pretiranih težav, saj so Žaro Team premagali s 3-0. Tudi v naslednji tekmi so dosegli tri zadetke ter s 3-1 premagali No name. V četrti tekmi so Žara Team iskali prve točke, toda kljub nekaj lepim potezam Žariča, jih niso uspeli dobiti, saj je svoja vrata zaklenil Kavčič. Sledila je tekma, ki je odločala o prvem mestu v skupini med Bar Štrukelj ter Varspoj. Čeprav so Tolminci večji del tekme napadali pa je Bar Štrukelj z borbeno igro vseeno uspel priti do druge zaporedne zmage ter prvega mesta v skupini. V zadnji skupinski tekmi so No name s 3-2 premagali Žara Team ter si s tem zagotovili tretje mesto.

Po koncu skupinskega dela tekmovanja, je sledila prva četrtfinalna tekma med zmagovalci skupine A Radon 86 ter zadnjimi iz skupine B Žara Team. Žarič je dobro igro, z nekaj lepimi preigravanji, uspel kronati še z zadetkom in tako popeljal svojo ekipo v prednost. Vztrajni Črnovršci so se v drugem polčasu uspeli vrniti v igro ter po zadetku Pivka izsiliti kazenske udarce. Žara Team jih je izvedla z odliko, pri Radon 86 pa je bil nenatančen Rupnik in Tolminci so se kot prvi veselili preboja med najboljše 4.
V drugi četrtfinalni tekmi sta se udarili ekipi Kralji šanka ter No name. Vrhpoljci so bili skozi celotno srečanje boljši in na koncu tudi zanesljivo slavili z 2-0, po zadetkih Sluge K. ter Tomažiča.
Sledili sta dve tekmi, kjer je bila razlika v kakovosti precejšna, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. Varspoj, pri katerih je s štirimi zadetki blestel Kos, je s 7-1 odpravil ŠKTD Sinji vrh. Bar Štrukelj pa je s teniških 6-1, s po dvema zadetkoma Štruklja, Čosića ter Korena, odpravil Vaške pobaline.

Med najboljše štiri ekipe so se torej uvrstile vse štiri ekipe iz skupine B.
Prvi polfinale sta zopet otvorili ekipi iz Posočja. Žara Team so bili odločeni, da se maščujejo Varspoju za poraz v skupinskem delu, vendar so jih slednji že v prvem polčasu, ko je bil dvakrat uspešen Koren, enkrat pa Hvala, hitro postavili na realna tla. Med polčasom je sledil dogovor, ki je bil očitno uspešen, saj so Žara Team zaigrali bolj ofenzivno, kar se je poznalo tudi pri rezultatu. Najprej je Kovačič znižal na 3-1, potem je še Hvala zadel lastno mrežo in tekma je bila zopet odprta. Žara Team so pritiskali proti vratom Jermola, vendar jim ga ni uspelo premagati. Je pa to na drugi strani uspelo najboljšemu strelcu turnirja Kosu, ki je povišal na 4-2. V zadnjih sekundah je Kikelj še uspel znižati na 4-3, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Druga polfinalna tekma med Bar Štrukelj ter No name je bila na terenu izjemno izenačena ter napeta, čeprav končni rezultat tega ne odraža najbolje. Tekmo so sicer bolje začeli Bar Štrukelj, ki so preko Jazbarja in Štruklja povedli 2-0, vendar so Vrhpoljci vse bolj začeli ogrožati tudi vrata Kavčiča, a se ta ni pustil ukaniti. Ob koncu so No name poskusili še z vratarjem v polju, da bi preobrnili izid, vendar se je izšlo ravno obratno in prejeli so še dva zadetka. Še enkrat je zadel Štrukelj, zadnji žebelj v krsto pa je zabil Makarovič.

Za tretjo mesto ni bilo tekme, ampak so o njem odločali streli s kazenske točke. Osvojili so ga No name, potem ko so z 2-0 premagali Žara Team.

Finalna tekma je bil zopet dvoboj prvouvrščenih ekip skupine B Varspoj- Bar Štrukelj. Tolminci so bili odločeni, da dvakrat na isti oviri ne bodo obstali in so zato odločno vstopili v tekmo. Po dveh zadetkih najboljšega igralca turnirja Kavčiča ter enem Vulikića so prvi polčas proti razglašenim nasprotnikom, zanesljivo dobili s 3-0. Vse je kazalo, da je torej finale odločen že v prvem polčasu. Toda to je bil račun brez krčmarja. Bar Štrukelj so v drugem polčasu vse moči usmerili v napad in prek Makaroviča, Jazbarja ter Korena uspeli izid izenačiti in tako poskrbeti, da so o zmagovalcu odločali kazenski udarci. V loteriji 6m so krajši konec potegnili Bar Štrukelj in tako so se zmage na turnirju veselili Varspoj.
Ob tem velja še omeniti, da je pokal šanka zopet romal v roke ekipe Kralji šanka.

Ob koncu bi se organizatorji radi zahvalili vsem, ki so kakorkoli pomagali pri izvedbi letošnjega turnirja. Zahvala gre našim zvestim sponzorjem, ekipam, ki so se turnirja udeležili, sodnikom za korektno delo ter tudi vsem ostalim, ki ste bili del tega dogodka.

Poročilo: Alen Božič, Smučarsko društvo GOZD

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Radon86 : Žara Team 1 : 1* (0 : 1)
3:4 zmaga Žara Team po 6m
Strelci: 0-1 Žarič Dražen, 1-1 Pivk Štefan
Kralji šanka : No Name 0 : 2 (0 : 1)
Strelci: 0-1 Sluga Klemen, 0-2 Tomažič Luka
ŠKTD Sinji Vrh : Varspoj 1 : 7 (0 : 6)
Strelci: 0-1 Kavčič Bine, 0-2 Kos Gregor, 0-3 Kavčič Bine, 0-4 Hvala Aleš, 0-5 Kos Gregor, 0-6 Kos Gregor, 0-7 Kos Gregor, 1-7 Rovan Aljaž
Vaški pobalini : Bar Štrukelj 1 : 6 (0: 1)
Strelci: 0-1 Koren Matej, 0-2 Čosić Admir, 0-3 Štrukelj Jan, 0-4 Čosić Admir, 0-5 Štrukelj Jan, 0-6 Koren Matej, 1-6 Milavec Alen

POLFINALE:
Žara Team : Varspoj 3 : 4 (0 : 3)
Strelci: 0-1 Koren Žan, 0-2 Koren Žan, 0-3 Hvala Aleš, 1-3 Kovačič Nejc, 2-3 Hvala Aleš (AG), 2-4 Kos Gregor, 3-4 Kikelj Jurij
No Name : Bar Štrukelj 0 : 4 (0 : 2)
Strelci: 0-1 Jazbar Denis, 0-2 Štrukelj Jan, 0-3 Štrukelj Jan, 0-4 Makarovič Nejc

Za 3. mesto
Žara Team : No Name 0 : 2
(kazenski streli)

FINALE:
Bar Štrukelj : Varspoj 3 : 3* (0 : 3)
5:6 zmaga Varspoj po 6m
Strelci: 0-1 Kavčič Bine, 0-2 Kavčič Bine, 0-3 Vulikič Dani, 1-3 Makarovič Nejc, 2-3 Jazbar Denis, 3-3 Koren Matej

NAJBOLJŠI POSAMEZNIKI:
Naj vratar: Kavčič Matej (Bar Štrukelj)
Naj igralec: Kavčič Bine (Varspoj)
Naj strelec: Kos Gregor (Varspoj) 5 golov

VRSTNI RED NAJ EKIP:
1. Varspoj/ Tolmin
2. Bar Štrukelj/Dornberk
3. No Name/Vrhpolje
4. Žara Team/Tolmin
5. Radon 86/Črni Vrh
6. Kralji Šanka/Col
7. ŠKTD Sinji Vrh/ Otlica
8. Vaški Pobalini/Podkraj

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP:
Varspoj/ Tolmin: Koren Žan, Kavčič Bine, Vulikič Dani, Kos Gregor, Hvala Aleš, Jermol Sebastjan
Bar Štrukelj/Dornberk: Kavčič Matej, Štrukelj Jan, Makarovič Nejc, Jazbar Denis, Koren Matej, Čosić Admir, Bremec Sandi
No Name/Vrhpolje: Bratina Aleksander, Smrekar Aljaž, Bajc Luka, Tomažič Luka, Sluga Robert, Sluga Iztok, Sluga Tadej, Sluga Klemen
Žara Team/Tolmin: Žarič Dražen, Konavec Gašper, Žnidarčič Jan, Kikelj Jurij, Kovačič Nejc

 
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .