Znani polfinalisti Denaro futsal cupa

Objavljeno : 14.05.2017
  • Finale pred finalom Gata1 - Konteso

Nedeljski četrtfinali so bili uspešni za oba slovenska predstavnika ter PVC Džaja/Autostil, ki je z dvema goloma Delića premagal Walltex in GWH Partnerinstallationen, ki je napredoval brez boja. Vrhničani so ugnali Mini dnevnik 1987 s 4-2, Konteso pa z enakim izidom, v finalu pred finalom med reprezentanti Slovenije in BiH, Gato 1 Ideal Bau s tremi goli Široka

 V dopoldanskem delu sporeda so si najprej četrtfinale priigrali igralci Kontesa z dvema zanesljivima zmagama –s po dvema »petardama« proti Boca Juniors/Pizzeria ASA (5-1) in MNK Prošići 91 (5-2) so potrdili vlogo prvega favorita in osvojili prvo mesto v skupini. Enako je z zmago 3-2 nad Ćeha Inžinjering storila tudi PVC Džaja/Autostil.

Smo v četrtfinalu že videli finale?

To se lahko upravičeno vprašamo po partiji, ki sta jo prikazali ekipi Konteso, katera je reprezentanca Slovenije v malem (Alen Mordej, Matej Fideršek, Žiga Čeh, Anže Širok, Alen Fetić, Mile Simeunović, Damir Pertić) in podobno kvalitetno zasedbo Gata1Ideal Bau z reprezentanti BiH (Marijo Aladžić, Bilal Jelić, Nermin Kahvedžić) ter Brazilcem Danielom De Souza.
Kapetan slovenskih futsal prvakov, Proen Maribora, Matej Fideršek, je prvi načel mrežo Gate za vodstvo Kontesa ob polčasu. Ko je strelsko razpoloženi Širok podvojil prednost, so igralci Gate zaigrali bolj odločno in prek Nermina Kahvedžića prvič matirali Mordeja. Pri lovu na izenačenje so preveč svobode dovolili Anžetu Široku, ki je Slovence spet popeljal na udobna dva zadetka prednosti. Srečanja še zdaleč ni bilo konec, saj je Kahvedžić še enkrat spravil žogo za hrbet Mordeja in Gata1 je krenila v lov na izenačenje in kazenske strele. Riskantno igro domačih pa je s klasičnim hat-trickom v enem polčasu kaznoval Širok, za končnih 4-2 nadvse dramatičnega in kvalitetnega srečanja dveh ekip z izvrstnimi posamezniki, ki si je skoraj gotovo prislužilo naziv finala pred finalom.

Razburljivo je bilo tudi med PVC Džaja PVC Džaja/Autostil in Walltexom. Delić je povedel Džajo v vodstvo, a je že do polčasa izenačil Igor Mirković. Da enakovrednega srečanja niso odločile šestmetrovke je s svojim drugim zadetkom poskrbel prav Halid Delić in Džaji zagotovil nastop v polfinalu.

Uspešni so bili tudi drugi slovenski predstavniki SGH Vrhnika – sicer z manj zvezdniško zasedbo kot Konteso, a zato z močnim kolektivom in razpoloženimi strelci. Tako je srečanje proti Mini Dnevnik 1987/Intermozaik odprl Admir Čosić na enak način, kot je zaključil včerajšnji dan – z zadetkom za vodstvo ob polčasu. V drugem delu je najprej izenačil Senad Dervišević, a ne za dolgo – Blaž Končan je namreč zabil 2 zaporedna gola, enega je dodal še Klemen Kunc in Dervišević je s svojim drugim golom lahko samo ublažil poraz Mini Dnevnika.

Zadnje četrtfinale se ni odigralo, saj ekipe Delta Plus GMBH ni bilo v dvorano in GWH Partnerinstallationen so napredovali brez boja.

Utakmice nedelja 14.5.2017:
Boca Juniors/Pizzeria ASA – Konteso Koper 1:5
(Demirović; Fideršek 2x, Čeh 2x, Fetić)
PVC Džaja/Autostil – Ćeha Inžinjering 3:2
(Bošković. Pantić, Ivanković; Bogić, Nanić)
MNK Prošići 91 – Konteso Koper 2:5
(Kadić, Dizdarević; Čeh 2x, Fideršek, Fetić, Pertić)

ČETVRTFINALE nedelja 14.5.2017
SGH Vrhnika - Mini Dnevnik 1987/Intermozaik 4:2 (1:0)
(1:0 Čosić, 1:1 Dervišević, 2:1 Končan, 3:1 Končan, 4:1 Kunc, 4:2 Dervišević)
GWH Partnerinstallationen - Delta Plus GMBH 3:0 BB
(nisu se pojavili na turniru)
PVC Džaja/Autostil - Walltex 2:1 (1:1)
(1:0 Delić, 1:1 Mirković, 2:1 Delić)
Konteso Koper - Gata1 Ideal Bau 4:2 (1:0)
(1:0 Fideršek, 2:0 Širok, 2:1 Kahvedžić, 3:1 Širok, 3:2 Kahvedžić, 4:2 Širok)

Foto: Denaro Futsal Cup
Prispevek: Marko  Berginc, Anel Kajtezović, Tomi Sax
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .