Trnovo v Soči slavilo zmago

Objavljeno : 01.07.2017
  • Zmagovalci turnirja v Soči - Trnovo ob Soči
  • Turnir trjk v Soči

V dolini Trente je turnir trojk v konkurenci 14ih ekip splaval nizvodno, v čisto drugo občino, in se ustavil pri zmagovalcih iz Trnovega ob Soči. Slednji so z goloma Školča in Medveša (naj strelec turnirja) preobrnili potek finala v svojo korist in premagali specialiste za trojke iz Kanalskega Loma - Solo lom 2-1. Tretje mesto je pripadlo Žagi, četrti je bil Kovi.  

Poročilo organizatorjev:
V zelo vročem vikendu (petek 23.6. in sobota 24.6.) je potekal turnir trojk v Soči z udeležbo 14ih ekip.
Razdeljene so bile v dve skupini po 3 in dve po 4 ekipe, V petek so se brez večjih težav uvrstili v četrfinale ekipa Soča, Gostilna Andrjec, Lemowje in Elitni.
Sobotni del predtekmovanja je prinesel nastope številnih znanih igralcev (Žan Koren, Nik Medveš, Primož Zorč, Tine Kravanja, Vasja Kovač, Denis Mlekuž...) in veliko izenačenih dvobojev. Prvo presenečenje smo videli že v skupinskem delu, saj se v četrtfinale ni uspelo uvrstiti ekipi AK11 (Zorč, Kovač, Mlekuž). So se pa tja uvrstile požrtvovalne ekipe Sola Lom, Trnovo, Kovi in Žaga.
Prve izločilne boje sta pričeli Soča in Žaga, kjer je po vodstvu gostov Soči najprej uspelo izenačiti, nato pa so imeli odprto pot so polfinala, vendar so zapravili kazenski strel za zmago dobro minuto do konca. Sledili so kazenski streli, kjer je bila uspešnejša Žaga.
Kovi se je v polfinale uvrstil brez boja, Sola Lom je z minimalno zmago (1-0) ugnala borbeno ekipo Lemowja, Trnovo pa je s prvo violino, Žanom Korenom, 2-0 premagalo Gostilno Andrejc. Tako so se v polfinale uvrstile prav vse ekipe iz sobotnega dela predtekmovanja.
V prvem polfinalu je Sola Lom kar 4-1 premagala sicer zelo borbeno Žago. Prava poslastica je bil drugi polfinale med ekipo Kovi in Trnovo, kjer je minimalno, 1-0, slavilo Trnovo.

Finale je postregel z zelo borbeno igro, kjer je Sola Lom povedla 1-0,vendar je Trnovo z goloma Medveša in Školča slavilo 2-1 in tako prvič osvojilo turnir v Soči.

Nagrado za najboljšega strelca je prejel Nik Medveš, ki je v odločilnih tekmah zabil 3-krat.

Prispevek in foto: Erik Cuder

REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Soča - Žaga 1-1
(1-3) po penalih

Elitni - Kovi 0-3
Lemowje - Sola Lom 0-1
Gostilna Andrejc - Trnovo 0-2

POLFINALE:
Žaga - Sola Lom 1-4
Kovi - Trnovo 0-1

Penali za 3 mesto:
Žaga - Kovi 2-1

FINALE:
Sola Lom-Trnovo 1-2

KONČNI VRSTNI RED NAJ EKIP:
1. Trnovo ob Soči
2. Sola Lom
3. Žaga
4. Kovi
5. Gostilna Andrejc
6. Lemowje
7. Soča
8. Elitni

POSTAVE NAJ EKIP:
TRNOVO: Žan Koren, Nik Medveš, Andrej Školč, Žan Kravanja
SOLA LOM: Denis Levpušček, Borut Levpušček, Janez Žbogar, Luka Rejc
ŽAGA: Andrej Melihen, Niki Ivančič, Blaž Kemper, Nejc Kemper
KOVI: Uroš Klavora, Žan Stupan, Tine Zornik
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .