Lime Collina slavila v Kamnjah

Objavljeno : 24.07.2017
  • Memorijalnit turnir v Kamnju

Na premiernem memorialnem turnirju trojk je prvi naslov pripadel ekipi Lime Collina, ki se je sprehodila do naziva najboljših. Še najbolj so se ji v finalu upirali igralci Gabrja, a je tudi njih s štirimi zadetki dotolkel najboljši igralec turnirja Matej Žižmond. Tretje mesto je pripadlo Vrhpolju, četrto pa ekipi Čwški bwori.  

Poročilo organizatorjev: ŠKTD Kamnje – Potoče je 21. in 22. julija 2017 organiziralo turnir trojk – 1. Tinetov memorial v Kamnjah. Turnir so posvetili v čast žal prezgodaj preminulemu športnemu zanesenjaku in prijatelju Tinetu Besednjaku. V skupinskem delu je sodelovalo 12 ekip, razdeljenih v 4 skupine po 3, v nadaljevanje se je uvrstilo 8 ekip.

V prvem četrtfinalu sta se pomerili ekipi Čwški Bwori iz Lokavca in vipavski Socceros. Po vodstvu Socceros z 2:0 so Lokavčani v zadnji minuti obrnili izid v svojo korist in zmagali z 3:2.

Drugo četrtfinale se je odvilo med ekipama Vrhpolje in Zdravko. Že po prvem polčasu se je zdelo, da je tekma odločena v prid Vrhpoljcev s 3:0. Ekipa Zdravko se ni predala, vendar jim je zmanjkalo časa za kaj več kot za znižanje rezultata na 3:2.

Sledila je tekma med domačini Lime Collina in ekipo Bar Šterka Divača. Kljub glasni podpori kraških navijačev, so domačini slavili zmago z 8:2.

Zadnji četrtfinalni boj je potekal med ekipama Gabrje in Millenium. Po tesnem in hudem boju je z minimalno razliko slavila ekipa Gabrje.

Že pred začetkom prvega polfinalnega dvoboja smo vedeli, da nas čaka zanimiva tekma med ekipama Lime Collina in Vrhpolje. Čeprav so domačini dvakrat lovili minimalni zaostanek, so po zadetku Andreja Rijavca prešli v vodstvo na 3:2 in rutinirano pripeljali tekmo do konca. Končni rezultat je bil 6:2.

V drugem polfinalu smo spremljali tekmo med ekipama Gabrje in Čwški Bwori. Ekipa Gabrje je povedla in brez večjih težav ugnala Čwške Bwore s 4:2.

V streljanju kazenskih strelov za tretje mesto je bila boljša ekipa Vrhpolje in osvojila končno 3. mesto, na 4. mestu so pristali Čwški Bwori.

Pred finalom smo posvetili minuto molka nedolgo preminulemu našemu Tinetu. Sledilo je še zadnje dejanje turnirja, tekma med ekipama Lime Collina in Gabrje. Že v prvih minutah srečanja je zadel Matej Žižmond, ki je bil kasneje razglašen za najboljšega posameznika turnirja. V nadaljevanju je poleg navdušujočih potez za občinstvo in še treh zadetkih odločil tekmo s končnim rezultatom 4:1.

Organizatorji se zahvaljujejo vsem igralcem, obiskovalcem in sponzorjem ter vsem, ki so kakorkoli pripomogli k izvedbi 1. Tinetovega memoriala v Kamnjah. Ob tem že vabijo na 2. Tinetov memorial, ki bo predvidoma potekal prvi vikend junija 2018.

Poročilo in foto: Andrej Rijavec, ŠKTD Kamnje

 REZULTATI:

ČETRTFINALE:
Čwški bwori : Socceross (3:2)
Vrhpolje : Zdravko (3:2)
Lime Collina : Bar Šterka Divača (8:2)
Gabrje : Milennium (1:0)

POLFINALE:
Lime Collina : Vrhpolje (6:2)
Čwški bwori : Gabrje (2:4)

KAZENSKI STRELI ZA 3. MESTO :
Vrhpolje : Čwški bwori (5:4)

FINALE:
Lime Collina : Gabrje (4:1)

NAJBOLJŠI IGRALEC TURNIRJA:
Matej Žižmond (Lime Collina)

NAJBOLJŠE 4. EKIPE IN POSTAVE:
1.mesto: Lime Collina ( Luka Žižmond, Matej Žižmond, Andrej Rijavec)
2.mesto: Gabrje ( Jure Čehovin, Matic Zavnik, Drago Turk, Silvan Fabčič)
3.mesto: Vrhpolje ( Klemen Sluga, Robert Sluga, Marko Hlad)
4.mesto: Čwški bwori (Mark Bratina, Klemen Ferjančič, Nejc Ferjančič)
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .