Kovi najboljši na Livku

Objavljeno : 09.08.2017
  • Kovi zmagal na Livku
  • Atraktivni dvoboji na Livku

Na Livku nad Kobaridom je številno občinstvo lahko spodbujalo domačo ekipo vse do finala, kjer pa je morala po kazenskih strelih priznati premoč ekipi Kovi, ki je imela v svojih vrstah kar dva »naj« Tineta – Zornika (igralec) in Kravanjo (strelec). Domačinom v tolažbo ostaja lovorika za naj vratarja (Primož Zabreščak). Tretja je bila ekipa ABC, četrte Savodnje.

Na Livku je potekal nogometni turnir, kjer se je udeležilo 20 ekip in okoli 500 gledalcev ki si je ogledalo zanimive dvoboje, nekatere polne preobratov .

V soboto smo bili priča izjemnemu preobratu domače ekipe iz Livka, ki je po zaostanku skozi celotno srečanje (4min do konca je bilo 4:2) prišla do izenačenja v izdihljajih tekme z golom golmana Primoža Zabreščak in na koncu po izvajanju kazenskih strelov  prišla do napredovanja.

V drugi četrtfinalni tekmi smo spremljali dominanco Savodnja proti Podnartu, italjanska ekipe je slavila zmago s 3:1.

Tudi v nedeljo je bilo veliko zanimivih tekem, preobrat je bil na tekmi Kovi: Prijatelji.  Prijatelji so 5 min do konca tekme vodili 4:2 a na koncu izgubili 6:4. Ekipa Abc je brez večjih težav napredovala prek Kamp Lebanča s končnim rezultatom 5:2. 

V polfinalu smo videli izenačeno tekmo med ekipama Livka in Savodnje, ki se je končala z zmago domačinov 2:1. Druga polfinalna tekma med ekipama Kovi in ekipo Abc je potekala umirjeno, s prevlado ekipe Kovi, ki je unovčila svojo premoč in na koncu slavila z 4:2.

Po izvajanju najstrožje kazni si je ekipa Abc prislužila 3. mesto ekipa Savodnje pa je pristala na nehvaležnem 4. mestu.

V finalu smo videli ekipi Livka in Kovija, ekipa Kovi je imel prevlado na igrišču ki pa je ni uspel unovčiti, borbeni domači so zaustavljali napade ter stavili vse na protinapad. Na koncu za gledalce neprijeten rezultat z 0:0. Sledili so penali kjer je imela več sreče ekipa Kovi in in tako prvič slavilna na Livškem turnirju. Ekipa livek pa čaka zmagoslavje že od leta 87.

Prispevek in foto: Rok Hrast, ŠD Livek
Uredil: Erik Ipavec

 REZULTATI:

ČETRTFINALE:

Savodnje : Podnart 3:1
Alitra : Livek 4:4 (3:4)
Prijatelji : Kovi 4:6
ABC : Kamp Lebanč 5:2

POLFINALE:
Savodnje : Livek 1:2
Kovi
: ABC 4:2

Kazenski streli za 3. mesto
Savodnje : ABC 4:5

FINALE:
Livek : Kovi 0:0 (4:5)

 NAJ POSAMEZNIKI:
Naj vratar Primož Zabreščak/Livek
Naj strelec Tine Kravanja/Kovi
Naj igralec Tine Zornik/Kovi

KONČNI VRSTNI RED:
1.Kovi
2.Livek
3.ABC
4.Savodnje
5.Prijatelji
6.Alitra
7.Kamp Lebanč
8.Podnart

 

POSTAVE NAJ EKIP:
Kovi: Tine Kravanja, Tine Zornik, Danjel Rakušček, Deni Krivec, Jure Uršič, Boštjan Uršič in Uroš Klavora

Livek: Primož Zabreščak, Rok Hrast, Tine Medved, Blaž Medved, Emil Hrast, Mitja Gorsar, Tomaž Gregorčič, Valter Maligoj in Peter Kutin. 
Abc: Denis Baloh, Hočevar Peter, Dejan Sokanović, Dalibor Sokanović, Sanel Kalakovič, Kragelj Jan in Rutar Nejc
Savodnje: Massimo Medves, Denis Gosgnach, Matteo Cumer, Nicola Zabrieszach, Zufferli Francesco, Matija Cendou in Talloti Luka
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .