Na Radljah zmagali brez prejetega zadetka!

Objavljeno : 21.12.2017
  • Alu ograje Guardi zmagovalci Radelj ob Dravi
  • Naj peterka

Redko viden podvig je uspel ptujski ekipi Alu ograje Guardi, ki je osvojila tradicionalni turnir v Radljah ob Dravi. Po zaslugi granitne obrambe in izjemnega vratarja, Tjaža Lovrenčiča, so vse nasprotnike ugnali brez enega samega prejetega gola! Finale proti Bosi dami so dobili 3-0, poprej pa napredovali po kazenskih strelih, kateri so bili za 3.mesto usodni za TTG proti Falotom.  

LUDO društvo Radlje ob Dravi je, dne 16.12.17, organiziralo že 9.tradicionalni turnir v futsalu. Kot vedno, so se tudi tega turnirja udeležile ekipe širom Slovenije. 22 ekip je žreb razvrstil v 7 skupin, iz katerih je najboljših 16 napredovalo v osmino finala.

Med tekmami osmine finala velja omeniti »hišni« derbi med ekipama AC Ravne Peugeot in AC Ravne Citroen (po streljanju penalov so bili boljši igralci Peugeota), ter nesrečen poraz ljubljanskih dečkov Mkeršmanc, ki so poželi mnogo simpatij občintva, proti izkušeni ekipi Pit stop, prav tako po streljanju penalov.

V prvem četrtfinalu je za prvo veliko presenečenje poskrbela Bosa dama, katera je s 3:2 premagala AC Ravne Peugeot. Sledil je izpad lanskoletnih zmagovalcev Solne sobe proti Falotom (0:2). V poslatici četrfinalnih dvobojev med ekipama Alu ograj Guardi in ŠD Klošter Grad.Jani, pa so gledalci videli veliko kvalitetnega nogometa, manjkali so le zadetki. Tako so zmagovalca določili penali, pri katerih so bili boljši AOG.Tudi v zadnjem četrtfinalu so odločali kazenski streli - velenjski obračun so dobili igralci ekipe TTG, ki so bili boljši od Pit stopa.

V prvem polfinalu pa je Bosa dama poskrbela za nov podvig in presenetljivo izločila Falote z 2:1. V drugem polfinalu pa smo bili priča bolj preračunljivem pristopu obeh ekip, tako da so zmagovalca ponovno določili penali. Tudi tokrat je vratar AOG, Lovrenčič, upravičil zaupanje soigralcev in jih popeljal v veliki finale.

Poraženca polfinalnih dvobojev sta se odločila, da bosta tretjeuvrščenega določila samo z izvajanjem penalov. Kot v polfinalu, je bil TTG tudi tokrat poražen in je moral čestitati ekipi Falotom.

V težko pričakovanem finalu pa smo videli vodilni zadetek Alu ograje Guardi že v prvi minuti. S tem so praktično že določili zmagovalca, saj je Bosi dami zmanjkalo moči in še eno presenečenje je bilo praktično nemogoče. V nadaljevanju so AOG dosegle še dva zadetka in srečanje mirno pripeljale h koncu. Za konec velja poudariti, da je ekipi AOG, na krilih izjemnega vratarja Lovrenčiča, uspel skoraj neverjeten podvig, saj na 7ih srečanjih niso prejeli zadetka iz igre!
V skupini so kasnejši zmagovalci po vrstu ugnali: NK Beli balet 3:0, Falote 1:0 in Mkeršmanc 2:0. V osmini finala so s 3-0 odpravili še ekipo Blisk. Zatem so v četrtfinalu in polfinalu remizirali 0-0 s ŠD Klošter grad.Jani in TTG, da bi v finalu znova slavili s prepričljivih 3-0 proti Bosa novi. Skupna gol razlika torej kar 12-0.

Ekipa LUDO DRUŠTVA se zahvaljeje vsem ekipam za udeležbo in športno obnašanje, ter vsem ostalim, ki ste kakorkoli pripomogli k izvedbi turnirja. Prav tako pa vas vabimo, da se turnirja udeležite tudi prihodnje, že 10 leto!

Prispevek in foto: LUDO DRUŠTVO RADLJE

  REZULTATI:

ČETRTFINALE:
BOSA DAMA
– AC Ravne Peugeot 3-2

FALOTI – Solna soba 2-0
ALU OGRAJE GUARDI – ŠD Klošter Grad.Jani 0-0 (4-3 po penalih)
PIT STOP – TTG 1-1 (4-3 po penalih)

POLFINALE:
BOSA DAMA
– Faloti 2-1

Strelci: Nedič, Kovač, ; Tijanič
ALU OGRAJE GUARDI - TTG 0-0 (3-2 po penalih)

Za 3.mesto:

TTG - FALOTI 2-1 (penali)

FINALE:

ALU OGRAJE GUARDI
– Bosa dama 3-0

Strelca: Vindiš 2x, Kušnik

NAJBOLJŠA PETERKA TURNIRJA:
VRATAR: Tjaž Lovrenčič (Alu ograje Guardi)
NAJ STRELEC: David Tijanič (Faloti), 5 zadetkov

NAJ POSTAVA: Marcel Vindiš (Alu ograje Guardi), Peter Kogelnik (Bosa dama), Kristjan Arh Česen (Faloti)

KONČNI VRSTNI RED NAJ EKIP:
1. ALU OGRAJE GUARDI (Ptuj)
2. BOSA DAMA (Prevalje)
3. FALOTI (Ljubljana)
4. TTG (Velenje)

SEZNAM IGRALCEV NAJ EKIP:
ALU OGRAJE GUARDI (Ptuj):
Tjaž Lovrenčič, Miha Šilec, Marcel Vindiš, Niko Tisaj, Nejc Ruber, Amar Jamakovič, Miha Kušnik

BOSA DAMA (Prevalje): Dejan Nedič, Kan Kovač, Tim Juraja, Klemen Ofič, Peter Kogelnik, Matic Pipič, Žiga Rožej, Gašper Gmajner

FALOTI (Ljubljana): Blaž Gvardjančič, David Tujanič, Kristjan Arh Česen, Nikola Cvijič, Luka Karamatič, Miha Trobec, Žan Bukovec

TTG  (Velenje): Luka Stepišnik, Dem Pljava, Albin Bešič, Dani Grabovac, Anes Cinac, Matjaž Zajc, Admir Icanović

  • Plakat Radlje ob DraviNaključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .