AC Keko osvojil Blagovno

Objavljeno : 09.05.2019
  • AC Keko zmagovalec na Blagovni

Turnir na Blagovni je na koncu odločil finale celjskih ekip - z 2-1 je bil AC Keko uspešnejši od Gradenj Žveplan. Največ zaslug za lovoriko imata vratar Denis Motoh, ki je bil proglašen za najboljšega golmana, ter Dejan Kos, ki je s svojima zadetkoma odločil polfinale in finale. Tretji so bili domačini ŠMD Blagovna, četrto pa Kovinarstvo Plank.

POROČILO ORGANIZATORJEV: Že tretje leto zapored se je 2.5.2019 v prekrasnem sončnem vremenu odvijal turnir na Blagovni v kraju Proseniško med Šentjurjem in Celjem. Na turnirju je sodelovalo 16 ekip iz širše okolice. Če je skupinski del potekal hitro v sproščenem vzdušju in brez posebnih presenečenj, pa se je v poznih popoldanskih urah, ko so se začeli četrtfinalni dvoboji, začelo zares.

Prvi četrtfinalni dvoboj je potekal med ekipama Gradnje Žveplan iz Celja in Zvezda iz Trbovelj. Celjani so že v prvem polčasu rešili vse dvome o zmagovalcu s tremi goli v mreži Trboveljčanov in drugi polčas rutinirano pripeljali do konca ter s končnim rezultatom 3:0 napredovali v polfinale.

S podobnim rezultatom se je končal tudi drugi obračun med AC Keko iz Celja in Adoor/Špik iz Velenja le da so prvi ob polčasu vodili z minimalnim vodstvom 1:0 v drugem polčasu pa hitro rešili vse dvome o zmagovalcu in si s končnim rezultatom 4:0 priigrali polfinale.

Bolj napeto je bilo na tretji tekmi med domačo ekipo ŠMD Blagovna in Nostalgijo iz Celja. Domačini so hitro povedli vendar se Celjani niso dali in še do polčasa izenačili ter tako domače gledalce pustili v negotovosti. A domačini so v drugem delu s tremi goli razblinili vse dvome o zmagovalcu ter s končnim rezultatom 4:2 potrdili napredovanje.

Na zadnji tekmi četrtfinala, ki je potekala med lanskimi zmagovalci Kovinarstvom Plank in FC Prištino, so se Planki dolgo časa mučili in šele v drugem polčasu strli odpor Prištine s tremi goli v njihovi mreži.

Napetost pred polfinalnima obračunoma je začela naraščati. Že prvi polfinalni obračun med ekipo Gradnje Žveplan in ŠMD Blagovno je postregel z veliko dobrega nogometa. Domačini so povedli z dvema prekrasnima zadetkoma Aleša Marota in dalo je slutiti, da bi lahko nadaljevanje tekme potekalo po notah domače ekipe. A temu ni bilo tako saj so se domačini preveč sprostili in v minuti dobili dva zadetka ter tako polčas zaključili z 2:2. Tudi v drugem delu so imeli tako eni kot drugi nekaj priložnosti, da bi že po rednem delu odločili zmagovalca, vendar je mreža obeh vratarjev ostala nedotaknjena. Sledili so kazenski streli pri katerih je bila srečnejša ekipa Gradnje Žveplan z obrambo vratarja, ki jih je tako popeljal v veliki finale.

Drugi polfinalni obračun je potekal med starima znancema ekipo AC Keko in Kovinarstvom Plank ter bil nekakšen finale pred finalom. Spremljali smo zelo gledljivo nogometno predstavo z veliko priložnosti na obeh straneh. Da pa so mreže na obeh straneh ostale nedotaknjene sta poskrbela oba vratarja z nekaj odličnimi obrambami. Tudi drugi polčas je potekal v podobnem slogu in, ko smo že vsi mislili, da bomo spremljali kazenske strele, je Dejan Kos v izdihljajih tekme pokazal svoje mojstrstvo in s prelepim strelom matiral vratarja "planka" Tadeja Romiha ter tako postavil končni rezultat 1:0 in popeljal "kekote" v finale.

Sledili so kazenski streli za tretje mesto med ekpama ŠMD Blagovna in Kovinarstvo Plank, ki so ga osvojili domačini z obrambo vratarja in suverenim zadnjim strelom Aleša Marota ter tako dvignili pokal za tretje mesto.

V finalu, ki je prav tako postregel z zelo kakovostnim nogometom in priložnostnim na obeh straneh je ekipa AC Keko prva povedla z lepo odigrano akcijo in tako polčas končala z minimalnim vodstvom.  V drugem delu so Gradnje Žveplan uspele izenačiti in poskrbele za zanimivo končnico v kateri pa je zopet na sceno stopil Dejan Kos in z lepim driblingom ukanil vratarja "žveplanov". Slednji so poskušali vse, da bi izenačili, vendar je rezultat do konca ostal nespremenjen in prvo mesto je tako pripadlo AC Keko.

Za najboljšega vratarja je bil izbran Denis Motoh iz ekipe AC Keko z nekaj odličnimi obrambami v ključnih delih tekem. Najboljši strelec turnirja pa je bil Aleš Marot iz ekipe ŠMD Blagovna.

Prispevek in foto: ŠMD Blagovna

 

REZULTATI:

ČETRTFINALE:

Gradnje Žveplan : Zvezda 3-0
Strelci: Jernej Škorjanc, Žiga Pesjak, Blaž Vrhovšek

AC Keko : Adoor/Špik 4-0
Strelci: Mak Karabegović, Admir Filović, Miroslav Bodiroža 2

ŠMD Blagovna : Nostalgija 4-2
Strelci: Aleš Marot 2x, Robert Blažević 2x; Štefan Maksimović, Urban Jevšenak

Kovinarstvo Plank : FC Priština 3-0
Strelci: Matic Lokovšek, Sebastjan Tuhtar, Tilen Pungaršek

 POLFINALE:
AC Keko : Kovinarstvo Plank 1-0
Strelec:  Dejan Kos

Gradnje Žveplan : ŠMD Blagovna 2-2 Po kazenskih strelih zmagala ekipa Gradnje Žveplan
Strelci: Žiga Pesjak, Blaž Vrhovšek; Aleš Marot 2x.

Za 3.mesto:
ŠMD Blagovna : Kovinarstvo Plank  Po kazenskih strelih zmagala ekipa ŠMD Blagovna

FINALE:
AC Keko : Gradnje žveplan 2-1 (1-0)
Strelci: Miroslav Bodiroža, Dejan Kos; Jernej Škorjanc

 NAJBOLJŠA POSAMEZNIKA:
Naj strelec: Aleš MAROT (ŠMD Blagovna)
Naj vratar: Denis MOTOH (AC Keko)

 

POSTAVE NAJ EKIP:
1. AC KEKO (Dejan Kos, Ismir Berbić, Joviša Kraljević, Miroslav Bodiroža, Denis Motoh, Mak Karabegović, Admir Filović, Keko Alagić
2. GRADNJE ŽVEPLAN (Boštjan Zgonec, Adis Hadžić, Jernej Škorjanc, Žiga Pesjak, Blaž Vrhovšek, Damjan Vajdič, Arjan Torra, Jakob Tič)
3. ŠMD BLAGOVNA (Benjamin Preložnik, Martin Kolar, Aljaž Arčan, Aleš Marot, Klemen Brežan, Robert Blažević, Nejc Lampret)
4. KOVINARSTVO PLANK (Matic Lokovšek, Urban Verhovšek, Rok Pezdevšek, Sebastjan Tuhtar, Tadej Romih, Timotej Kotnik, Tilen Pungaršek, Jernej Štancer)
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .