Brcanje rasistov odlično uspelo

Objavljeno : 14.06.2019
  • Turnir Brcnimo rasizem 2019

»Kot da bi bilo milijon nagrade za zmago«, je dogajanje na 5. malonogometnem turnirju "Brcnimo rasizem", komentirala sodnica na igrišču. To dovolj pove o zagretosti ekip in navijačev, ki so napolnili športni park Tabor v Ljubljani ter z udeležbo izrazili nasprotovanje vsakršni obliki rasizma in diskriminacije, ki se prepogosto pojavlja v naši okolici...

 POROČILO ORGANIZATORJEV:

8. junija se je na igriščih ŠD Tabor ter DD Tabor odvil peti zaporedni samoorganizirani nogometni turnir Brcnimo rasizem v Ljubljani. Pod žgočim soncem se je med seboj pomerilo 19 ekip od blizu in daleč, večinoma stalne gostje, pridružilo pa se je tudi nekaj novink. Ekipe so bile razporejene v sedem skupin, ki jih je določil žreb v Socialnem centru Rog dva dni pred tekmovanjem. Kljub nekaj prilagoditvam zaradi odpovedi nekaterih ekip je predtekmovanje potekalo gladko, ekipi, ki sta bili zaradi teh prilagoditev nekoliko prikrajšani in sta igrali samo eno tekmo, pa sta se po koncu predtekmovanja pomerili v prijateljski tekmi.

Potne kaplje, razbita kolena, adrenalinski vrtinci so zaznamovali tekmovanje, a fairplay je ostajal vodilo dneva. V bitki za tretje mesto so ND Proleterji povedli proti Panterjem, drugo mesto so – kot je bilo nekaj dni pred turnirjem napovedano v komentarju na FB – osvojili Spartak 2864, ta največjega pokala pa se je veselila ekipa Antinazionale. Kot vsako leto smo pokale podelili tudi tistim, ki se na stopničke sicer niso uvrstili, so se pa izkazali s srčnostjo, dobro voljo in športnim duhom. Za naj vratarja so udeleženke in udeleženci dogodka prepoznali Janija iz Kraljev ulice, pokal za naj igralca je prejel Luka iz Radia Študent, kot ekipa pa so najbolj navdušile ŽNK Zagreb 041, ženska sekcija leta 2014 nastalega samoorganiziranega nogometnega kluba Zagreb 041.

Ker pa je dobrih devet ur nogometa velik zalogaj tudi za najbolj zagrete gledalke in gledalce, smo tudi letos poskrbeli za spremljevalne aktivnosti. Malčki so se zamotili v otroškem kotičku kjer so izdelovali pikapolonice in poslušali pravljice, nekateri so v roke vzeli drugačno žogo in odigrali rundo odbojke ali košarke, tisti, ki jim tekanje po soncu ni dišalo, so odigrali partijo šaha, prileglo se je tudi ležanje v travi s hladno pijačo. Iz zvočnikov je odmevala uporniška glasba, za vzdušje sta nekaj ur skrbela DJ K'Pow in DJ WhiteAF, lačni tudi nismo bili, saj je bil na voljo legendarni veganski kebab, posladkali pa smo se z domačimi palačinkami.

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pripomogli k še enemu čudovitemu dogodku, vsem, ki ste brcale (žogo in rasizem), vsem, ki ste ponudili roko tako v predpripravah kot na licu mesta, medijskim pokroviteljem, sodnici in sodnikom, našemu sosedu, ki je izdelal vrhunske pokale, tistim, ki ste poskrbeli za prazne želodce, ki ste prispevale glasbo, ŠD in DD Tabor za uporabo igrišč. Veselimo se prihodnjih srečanj. Boj se nadaljuje!

Če želite organizirati podoben turnir, se lahko za nasvete in pomoč obrnete na brcnimo.rasizem@gmail.com ali na FB stran Brcnimo rasizem.

BR

KONČNI VRSTNI RED NAJ EKIP:
1.mesto: Antinazionale
2.mesto: Spartak 2864
3.mesto: ND Proleterji

REZULTATI
ČETRTFINALE:

Lepotci : Panterji                               1:6
Habesha : Spartak 2864            0:1
Veseli kralji : Antinazionale             2:2
Maghreb united : ND Proleterji        2:3

POLFINALE
Panterji : Antinazionale                     1:2

Spartak 2864 : ND Proleterji            3:1

Tekma za trete mesto
Panterji : ND Proleterji                     1:2

FINALE:
Antinazionale : Spartak 2864            2:1
Naključni turnirji

 

 


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .