Priporočamo turnir

VEDE montaže obranile naslov

Objavljeno : 25.05.2023
  • VEDE montaže osvojile Blagovno

Tradicionalnega turnirja na Blagovni se je udeležilo 15 ekip, med njimi so bili tudi branilci naslova, VEDE Montaže, ki so tudi letos, po razburljivem finalu proti Rođenim, osvojile naslov. Veliko zaslug gre Sebastjanu Tuhtarju, ki je bil najboljši strelec. Enako velja za naj vratarja, Uroša Gorečana, ki je s svojimi obrambami prinesel 3. mesto za Mali Pariz. 

POROČILO ORGANIZATORJEV:

Organizacija turnirja na Blagovni postaja že tradicionalna saj je to bil že peto leto uspešno izpeljan turnir, ki je potekal 2.5.2023 v kraju Proseniško med Šentjurjem in Celjem. Na turnirju je sodelovalo 15 ekip iz okolice Celja in tudi iz območja Osrednje Slovenije. Pokal za prvo mesto pa je ponovno šel v roke ekipi VEDE Montaže, drugo mesto so osvojili Rođeni, tretje mesto pa je po izvajanju kazenskih strelov pripadlo ekipi Mali Pariz. Skupinski del, ki je potekal v deževnem vremenu je postregel brez večjih presenečenj.

V popoldanskih urah pa so se začeli četrtfinalni dvoboji in sicer prvi med ekipama Smrkci in Mali Pariz. Dvoboj je bil zelo izenačen vse do konca, redni del se je zaključil z rezultatom 1:1 in sledili so kazenski streli pri katerih so bili srečnejši in spretnejši igralci Malega Pariza z obrambo njihovega vratarja. Druga tekma pa je potekala med ekipama Pro Deal in ekipo ŠD Rajmax. Prvi polčas so dobili prvi z rezultatom 2:1. V drugem polčasu pa je ekipi ŠD Rajmaxu uspelo zabiti in ponovno so sledili kazenski streli, kateri so pripadli ekipi Pro Deal, ki se je tako uvrstila v polfinale. Naslednji obračun je potekal med ekipo Lesi in prijatelji in favoriti za zmago, ekipo Rođeni, ki so jo slednji rutinirano dobili z rezultatom 3:0. In smo pri zadnji četrtfinalni tekmi, kjer so se branilci naslova VEDE Montaže pomerili s ŠK Šentjur. Tekma je hitro šla v korist lanskih zmagovalcev, ki so na polčas odšli s prednostjo 2:0. V drugem polčasu je Šentjurčanom uspelo zadeti za priključek ter tudi z nekaj priložnostmi ogroziti vodstvo montažerjev, ki pa so znali odbiti vse napade in zmagati z 2:1.

Sledila sta polfinalna obračuna ki pa sta bila hitro odločena. Prvi je potekal med ekipama Mali Pariz in Rođeni,  končala pa se je s teniškim rezultatom 2:6. V drugem sta se pomerili ekipi Pro Deal in branilci naslova VEDE Montaže. Tudi ta obračun je bil hitro odločen v korist montažerjev, ki so ga dobili z rezultatom 1:5.

Za tretje mesto sta ekipi Mali Pariz in Pro Deal streljali kazenske strele pri katerih so bili boljši prvi z obrambo vratarja Uroša Gorečana, ki je bil tudi najboljši vratar turnirja.

V finalnem obračunu, ki je postregel z zelo dobro nogometno predstavo so povedli Rođeni z golom Mitje Repasa, ki pa niso vodili dolgo, saj je VEDE Montažam z golom Sebastjana Tuhtarja, ki je bil tudi naj strelec turnirja, kaj hitro uspelo zabiti in polčas zaključiti z 1:1. V drugem delu pa je Mak Karabegović Rođene ponovno popeljal v vodstvo in obetala se je zanimiva končnica tekme. Tako je tudi bilo, saj je montažerjem uspel preobrat, ki ga je začel Roman Iskrač, zaključil pa Benjamin Jazbec. Rođeni so sicer še imeli nekaj priložnosti vendar jim ni uspelo izenačiti in slavje VEDE Montaž se je lahko začelo.

Za najboljšega vratarja je bil izbran Uroš Gorečan iz tretjeuvrščene ekipe Mali Pariz. Najboljši strelec turnirja pa je bil Sebastjan Tuhtar iz ekipe VEDE Montaž.

REZULTATI

ČETRTFINALE:
VEDE Montaže - ŠK Šentjur 2-1 (2-0)
Pro Deal - ŠD Rajmax 2-2 (1-1) *po penalih zmaga za  Pro Deal
Rođeni - Lesi in prijatelji 3-0 (2-0)
Mali Pariz - Smrkci 1-1 (0-1) *po penalih zmaga za Mali Pariz

POLFINALE:
VEDE Montaže - Pro Deal 5-1 (3-0)
Strelci: Pro Deal: Rok Jazbec,
 VEDE Montaže: Sebastjan Tuhtar 2x, Roman Iskrač, Benjamin Jazbec, Jaka Jager

Rođeni - Mali Pariz 7-2 (4-0)
Mali Pariz: Sašo Zazijal, Luka Majer,
Rođeni: Zinedin Strelci: Mašić 2x, Mak Karabegović 2x, Mitja Repas, Seid Suljkanović
  

FINALE:
VEDE Montaže - Rođeni 3-2 (1-1)
Strelci: VEDE Montaže: Sebastjan Tuhtar, Roman Iskrač, Benjamin Jazbec
Rođeni: Mitja Repas, Mak Karabegović 

NAJ POSAMEZNIKA:
Naj vratar: Uroš Gorečan (Mali Pariz)
Naj strelec: Sebastjan Tuhtar (VEDE Montaže)

POSTAVE NAJ EKIP:
VEDE MONTAŽE: Tadej Romih, Jaka Jager, Roman Iskrač, Rok Pezdevšek, Tilen Škrinjar, Benjamin Jazbec, Sebastjan Tuhtar
Rođeni: Adis Hadžić, Seid Suljkanović, Mak Karabegović, Dejan Radaković, Aleš Prevolšek, Zinedin Mašič, Mtija Repas, Aleksandar Đekić
Mali Pariz: Uroš Gorečan, Luka Majer, Tilen Pangerl Zupanc, Žiga Kompan, Sašo Zazijal, Jurij Jakop
Pro Deal: Gal Zorko, Nik Čater, Fran Šlamberger, Amadej Tiselj, Luka Svetina, Rok Jazbec, Dejan Kladnik, Damjan Vajdič, Žan Senica

Poročilo in foto: ŠMD Blagovna
Naključni turnirji

Turnir 4+1 Vrhpolje

23. Sandijev memorial 2024

Turnir Podgorci

Turnir v Miklavžu pri Ormožu


(c)2016 Turnirji.com, Marko Berginc
Izvedba: Tevart .